2016. április 10., vasárnap

Tiffany lámpa készítés

A tiffany lámpa a készítésének technikájáról kapta elnevezését. A tiffany technika egy díszüvegezési technika, mely világszerte nagy népszerűségnek örvend. Napjainkban is nagy az igény a tiffany technikával készült tárgyakra, így például a tiffany ablakokra, tiffany üveg ajtó betétekre, tiffany térelválasztókra, tiffany lámpákra és egyéb apró tiffany ajándéktárgyakra.

A tiffany technika egy úgynevezett rézfóliás módszer. Az eljárás során egy merev kötést hozunk létre az üveg körül. Ezt követően öntapadós rézfóliát simítunk a már formára szabott, csiszolt üvegre, majd ón-ólom ötvözettel egymáshoz rögzítjük az üvegeket. A rögzítésnek ezüst színe van, ezért különböző vegyi anyagokkal antikoljuk, aminek köszönhetően végleges formájában réz, bronz vagy akár fekete hatású is lehet.

A tiffany lámpa, mint bármely egyéb ólomüveg, tiffany technikával készült tárgy, hagyományosan vagy modern stílusban berendezett helységben egyaránt megállja a helyét. A tiffany technikával készült lakás dekor kiegészítők sajátossága, hogy egyszerre keltenek antik és modern hatást.
Szállodák, irodák is egyre gyakrabban adnak le rendelést tiffany lámpákra, ennek oka, hogy a tiffany lámpa kifinomultságot és eleganciát tükröz, ezzel emeli a termek, szobák fényét.

Tiffany technikával készülhet egészen apró fali lámpa, csillár vagy akár asztali lámpa is, de nagyobb méretű csillár, lámpa búra, lámpa szekrény is. Így a tiffany lámpa egészen apró szobától kezdődően a kifejezetten nagy, tágas terekben is remekül mutat.

Tekintse meg néhány tiffany lámpa munkámat!


Tiffany lámpa készítés mellet a lámpák restaurálásával is foglalkozom. Forduljon hozzám bizalommal!

tiffany lámpa készítés

tiffany lámpa készítése

tiffany technika

Tiffany lámpa